Amina en Janneke dubbele medaillewinnaars op NK junioren

Van vrijdag tot en met zondag vonden de Nederlandse kampioenschappen voor A- en B-junioren plaats in Emmeloord. Amina Maatoug en Janneke Lemmerzaal behaalden ieder twee medailles op de looponderdelen.

Met haar toptijd bij de Gouden Spike was Amina op voorhand favoriete voor de 800 meter. Maar zoals zo vaak werd het geen snelle maar een tactische race. Anna Knijnenburg toonde zich de snelste in de eindsprint na twee ronden. Een dag later wist de B-juniore van Leiden Atletiek alsnog die gouden medaille te veroveren op de 2000 meter steeple chase. Daarop had ze weinig te duchten van haar concurrenten, want met bijna 20 seconden voorsprong kon ze ruim voor de finishlijn de armen omhoog steken.

Janneke Lemmerzaal had ook een topweekend op de baan van AV NOP. Op zaterdag verbeterde ze het clubrecord op de 100 meter horden naar 14.12 en dat was ruim genoeg voor zilver op deze afstand achter Marijke Esselink. De 200 meter op zondag was voor haar een bonus-onderdeel. Geholpen door een prettig windje liep ze 25.10 en daarmee mocht ze voor de tweede maal het podium op, deze keer om brons in ontvangst te nemen.

Twee andere Leiden Atletiek junioren misten dat podium net. Marnix van der Burg. Met een tijd van 22.31 kwam hij 0,1 seconde te kort voor brons bij de B-junioren. Joshua Wegman kwam op zijn beurt 6 centimeter te kort voor brons bij het hinkstapspringen bij de A-junioren. Milo Zech Wallebroek werd 6e op de 200 meter bij de Jongens A en Koen Prudhomme van Reine 7e bij het speerwerpen.