Zorg en Zekerheid Leiden trekt Darius Thompson aan

Foto: ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de selectie opnieuw uitgebreid. De Amerikaan Darius Thompson zette vanochtend zijn handtekening onder een contract voor één seizoen.

Darius Thompson (geboren 4 mei 1995) is een 1.93 meter lange combo guard. Thompson begon zijn collegeloopbaan in 2013 bij Tennessee. Na 37 wedstrijden (10 keer gestart) eindigde hij met gemiddeld 2.5 punten, 2.0 rebounds en 2.4 assists.

Na dat ene jaar stapte Thompson over naar Virginia, dat uitkomt in de sterke Atlantic Coast Conference. Door zijn transfer moest hij één seizoen uitzitten. Zijn eerste seizoen bij Virginia speelde Thompson 37 wedstrijden (10 keer gestart) en tekende gemiddeld voor 4.3 punten, 1.2 rebounds en 1.4 assists. In het tweede seizoen bij Virginia vertrok Thompson in 14 van de 33 wedstrijden in de startende vijf. In gemiddeld 20 minuten noteerde de guard 6.2 punten, 1.6 rebounds en 2.2 assists.

Thompson had na dat seizoen zijn collegediploma gehaald. Hij besloot nog een jaar te gaan studeren aan de Western Kentucky University. Omdat hij nog een seizoen speelgerechtigd was, maakte hij ook deel uit van het team van dat college. In 38 wedstrijden (37 keer starter) was Thompson goed voor 13.6 punten, 4.2 rebounds en 4.8 assists.

Thompson kan bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als shooting guard, maar ook als point guard uit de voeten.

Met het vastleggen van Darius Thompson telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu zeven spelers. Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs en Clayton Vette verlengden hun contract bij de Leidse eredivisionist. Eerder werden al Kenneth Simms (center) en Maurice Watson Jr. (spelverdeler) vastgelegd. De selectie wordt in de komende weken nog verder aangevuld.