Meisjes Junioren tweede van Nederland

Foto: Leiden Atletiek

Zondag werd in Lisse het Nederlands kampioenschap voor junioren clubteams gehouden. Dat is de landelijke finale van de clubcompetitie waarvan eerder deze zomer voorronden werden gehouden.

Amina Maatoug

De jongens en meisjes van Leiden Atletiek plaatsten zich daarin bij de beste 12 en mochten daarom in Lisse aantreden. Achter het ongenaakbare PAC uit Rotterdam werden de Leidse juniores knap tweede. De jongens van Leiden Atletiek werden negende.

Voor op de looponderdelen werden veel punten gescoord door de Leidse meisjes. Yasmin Liverpool was weer even terug uit Engeland en won een beetje ziek de 400 meter, werd vierde op de 100 meter en had een flink aandeel in de winst op de 4 x 100 meter. Amina Maatoug won haar favoriete afstand, de 800 meter om later ook nog een tweede plaats te behalen op de 1500 meter.

Yasmin Liverpool

Janneke Lemmerzaal had ook een groot aandeel in het zilver. Zij won de 100 meter horden en daarna ook nog het verspringen met een prachtige afstand van 5.70 meter. Met een totaal van 8132 bleven ze ruim achter PAC, maar ook een flink eind voor op Groningen Atletiek dat derde werd.

Janneke Lemmerzaal

Bij de jongens waren de verwachtingen minder hoog gespannen. Ook hier stond er geen maat op PAC uit Rotterdam. Milo Zech Wallebroek kwam op de 100 meter nog het dichtst bij de winst. Koen Prud’homme van Reine werd 3e bij het speerwerpen en Thijs Houbiers en Sander van Elk vierde op de 1500 en 3000 meter.