Mannen Leiden Atletiek promoveren naar hoogste divisie

Foto: Leiden Atletiek

Op de baan van AV Ilion in Zoetermeer werd zondag gestreden om promotie/degradatie op het hoogste niveau in de atletiekcompetitie. Acht clubs streden om vier plaatsen in de hoogste divisie volgend jaar. Zowel de mannen als de vrouwen van Leiden Atletiek hadden zich na drie voorronden weten te plaatsen voor deze finale.

Waar bij de vrouwen de geblesseerde Tessa van Schagen gemist werd, scoorde Jamiro Elabeidi bijna maximaal op de sprintafstanden. Met 10.82 behaalde hij op de 100 meter de maximale 8 punten en op de 200 meter werd hij tweede. Er werd sowieso goed gescoord op de looponderdelen. Mathijs Dirks pakte op de 400 meter ook al de maximale punten en Roeland van der Harst behaalde 7 punten op de 3000 meter steeple chase. Dat deed ook Stan Does op de 110 meter horden, maar daarvoor moest hij wel twee keer lopen. De eerste bleek de 9e horde niet helemaal op de juiste plaats te hebben gestaan.

Voor de afsluitende estafettes stonden de mannen al stevig op de vierde plaats die recht gaf op promotie. Met winst op de 4 x 100 meter door Jamiro Elabeidi, Milo Zech Wallebroek, Nick van Schagen en Mathijs Dirks en een tweede plaats op de 4 x 400 meter door andermaal Nick en Mathijs en ook Royce Zaadnoordijk en Thieme Schmidt kon de promotie reeds gevierd worden. Na optellen van de punten bleken Unitas uit Sittard (97) en PAC Rotterdam (95) net iets meer punten te hebben dan de 93 van de Leidse mannen die volgend jaar bij de beste acht clubs van Nederland mogen uitkomen in het zogenaamde NK Teams.

De vrouwen van Leiden Atletiek zullen ook volgend jaar in de Eerste divisie uitkomen. De winst van Amina Maatoug op de 800 meter en tweede plaatsen van Suzanne van Wijck op de 3000 meter steeple chase en Marije Efdee bij het kogelslingeren waren niet genoeg om bij de eerste vier clubs in de eindstand te komen. Met 81 punten legden de vrouwen beslag op de zesde plaats.