Diok start met rolstoelrugby

Foto: Rugbyclub Diok

Diok maakt bekend dat zij in het eerste kwartaal van 2019 zullen starten met een rolstoelrugby team. Rolstoelrugby, ook wel murderball genoemd, is een extreme sport voor mensen met een fysieke beperking.

Rolstoelrugby is een full-contactsport die zijn oorsprong vindt in basketbal, ijshockey en natuurlijk rugby. In Nederland zijn op dit moment zeven teams en het Nederlands team hoopt zich in augustus te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Een enthousiaste speler van het Amsterdamse team, Davy van der Dop, is geboren en getogen in Leiden. Dat in onze regio nog geen team is vindt hij een gemis voor Leiden. Daarom heeft hij Diok op het idee gebracht een team te starten. Deze karaktersport sluit ook perfect aan bij de waarden van Diok. Een club waar iedereen ongeacht achtergrond of fysieke kenmerken kan sporten en ambities om topsportniveau te bereiken kan nastreven.

Op 10 december kan Leiden en omgeving kennis maken met deze sport. De captain van het Nederlands rolstoelrugbyteam, Reda Haouam, geeft clinics. De kans voor iedereen die nieuwsgierig is om deze ruige en dynamische sport uit te proberen. De mannen van het eerste team van Diok durven deze uitdaging wel aan en zullen daarom een oefenwedstrijd spelen tegen het rolstoelrugby team The Amsterdam Terminators. Aansluitend geeft Haouam een gastcollege over de sport en het verhaal achter de spelers.

Heb je interesse in de sport en een incomplete dwarslaesie of een verminderde arm- en handfunctie neem dan contact op met [email protected]

  • Datum: Maandag 10 december 2018
  • Tijd: Clinics en oefenwedstrijd 13:00-15:00 uur
  • Gastcollege 15:00-16:00 uur
  • Locatie: Hogeschool Leiden
  • Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
  • Clinic in gymzaal (volg borden)
  • Gastcollege tuinzaal (volg borden)