1200 Lopers bij Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop

Foto: Leiden Atletiek

Traditioneel de eerste afspraak voor de Leidse hardloopgemeenschap is de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop. De organisatie was in handen van Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest. De vierde wedstrijd van het Zorg & Zekerheidcircuit voerde de lopers door de Leidse Hout en de Merenwijk voor 5, 10 of 15 kilometer. Onder een grijze hemel liepen 1200 lopers de extra kilo’s van de feestdagen eraf.

Op de kortste afstand waren er podiumplaatsen voor thuislopers Marco van Erp en Romanee Buddenbohmer. Marco kwam een handvol seconden te kort op de winnaar Wouter Heinrich uit Amsterdam. Romanee zag Silke Schmidt en Jolijn Swager voor zich finishen. Op de 10 kilometer waren triathleet Lorenzo Sinteur en Nathalie Klaassen de snelsten. Steff Overmars hield Leiden Atletiek atleet Maarten Jumelet van de winst op de 15 kilometer. Clubgenoot Saskia Heijen moest op de langste afstand Belinda Dubbeldam van de Leiden Road Runners voor zich dulden.

Nieuw dit jaren waren de races voor RaceRunners. Een enthousiast publiek leefde flink mee met de atleten met een beperking die op de baan 60 en 400 meter aflegden in hun stoere loopvoertuigen, opgejut door speaker Teun de Reede. Een mooi initiatief om letterlijk iedereen op de eerste zondag van 2019 van de loopsport te laten genieten.

De uitslagen zijn hier na te lezen.