Jamiro Elabeidi stunt met zilver op NK Indoor

Foto: Leiden Atletiek

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn zorgde Jamiro Elabeidi voor een daverende verrassing. De 23-jarige sprinter verbeterde tweemaal zijn persoonlijk record op de 60 meter en dat goed voor een zilveren medaille.

Met een persoonlijk record van 6.81 leek een finaleplaats op voorhand een realistisch doel. Met 6.87 plaatste de pupil van Martijn de Lange zich eenvoudig voor de halve finale. Daarin werd de persoonlijke toptijd aangescherpt tot 6.78. Dat was de vijfde tijd in het deelnemersveld, maar door diskwalificatie vanwege een valse start en blessures waren er een paar concurrenten weggevallen. De ultrakorte sprint wordt beslist op details en honderdsten van een seconde en dat gebeurde ook in de finale aan het eind van de zaterdag in Omnisport. Het jonge talent Joris van Gool won overtuigend met 6.63 maar daarachter zorgde Jamiro voor een stunt met een tijd van 6.71. Ter indicatie: met die tijd bleef hij slechts 0.05 verwijderd van de limiet voor de Europese indoorkampioenschappen over twee weken in Glasgow. Lichtelijk ‘in shock’ nam hij het kaartje in ontvangst waarmee de jury zijn tweede plaats bevestigde.

Het was de enige medaille voor Leiden Atletiek bij deze indoorkampioenschappen. Veerle Bakker werd 7e op de 3000 meter met 9.51.20. Royce Zaadnoordijk verbeterde het clubrecord op de 400 meter tot 49.07, maar dat was net niet goed genoeg voor een plaats in de finale.