De Daily Mile start in Leiden

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Woensdag 27 maart om 9 uur start The Daily Mile in Leiden. De eerste school die er enthousiast mee begint, is de Lucas van Leyden School. Woensdag starten de leerlingen aan de Vliet (ingang Molensteeg) en daarna ook het filiaal aan de Caeciliastraat.

Voormalig topsporter en winnares van Olympisch roeizilver in de Holland Acht, Femke Dekker, is bereid gevonden de starthandeling te verrichten.

De Leiden Marathon heeft toestemming gekregen van de initiatiefnemers van The Daily Mile in Schotland om het concept te mogen gebruiken om kinderen op Leidse scholen dagelijks een rondje te laten hardlopen. The Daily Mile Foundation heeft toestemming verleend en ons veel succes gewenst. JOGG Nederland is de beheerder van het merk, dus heeft de Leiden Marathon in de uitvoering ook een samenwerking met JOGG.

In Groot-Brittanniƫ doen inmiddels 3.400 scholen mee aan The Daily Mile. Dit concept doet langzaam ook zijn intrede op het Europese continent. Belgiƫ is met ruim 800 scholen voorloper, over heel Nederland verspreid zijn er nu 200 scholen mee begonnen. Het moge duidelijk zijn dat het doel is om zoveel mogelijk jeugd meer te laten bewegen, past in de missie van de Leiden Marathon.