Samen werken aan de Groene Stad

Foto: Gemeente Leiden

Het klimaat verandert. Gezien de wens om deze stad gezond en leefbaar te houden ziet Leiden zich gesteld voor een stevige opgave. Wat is er nodig om een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied te blijven? Hoe zorgen we tegelijkertijd voor voldoende duurzame woningen? En hoe bereiken we dit met zoveel partijen met uiteenlopende belangen? Deze vragen staan centraal tijdens het GOED event op 15 maart.

Met ruim 10 partners organiseert de gemeente Leiden op donderdag 15 maart het GOED event ‘Samenwerken aan de Groene Stad’. Een dag vol met presentaties, workshops, praktijkvoorbeelden en ruim gelegenheid om te netwerken. In plaats van praten over een klimaatbestendige toekomst en de klimaatdoelen van 2020, zijn wij in Leiden, met stadsbouwers en stadsgebruikers, al met elkaar aan de slag.

Verstedelijkingsopgave versus klimaatbestendige stad

Wethouder Paul Dirkse (Onderwijs, Sport en Duurzaamheid), stelt: ‘We gaan Leiden voor 2030 klimaatbestendig maken, bijvoorbeeld door de stad duurzaam te verwarmen en de stad te vergroenen. Daarom organiseren we ‘Samen werken aan de Groene Stad’ in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Het past bij Leiden om deze diversiteit aan deskundigen en betrokkenen – realisten en idealisten – bij elkaar te brengen om na te denken en afspraken te maken over een groener Leiden’.

college
Wethouder Dirkse

Kennisworkshops en praktijk cases

De dag start met een scala aan kennisworkshops. Deelnemers vergroten in de ochtend hun kennis over specifieke thema’s als ‘Klimaatbestendig ontwerpen’, ‘De stad als Blue Zone’, ‘Boominclusief bouwen’ en ‘Natuurlijk kapitaal in je gebiedsontwikkeling’. In de middag wordt de opgedane kennis toegepast in 5 praktijkcases waaronder de ‘Duurzaamste kilometer van Nederland’ en ‘Klimaatproof ontwikkelen’.

Het GOED event vindt op donderdag 15 maart a.s. plaats en is gratis toegankelijk. Vanaf 9.30 uur is de zaal open voor inloop. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.