Niemandsland

Foto: Theater Ins Blau

Een voorstelling gezet in de Alpen komt woensdag 16 mei komt naar Leiden. Niemandsland van Bellevue Producties en Eva Jansen Manenschijn zal dan te zien zijn in Theater Ins Blau. Een prachtig decor van een felgeel huisje in de sneeuw is de setting voor dit poëtische stuk.

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant. Hun liefde werd onmogelijk gemaakt door zijn allesoverheersende moeder. Nu, terug, is hij van plan zijn ouderlijk huis te verkopen in een poging zich voorgoed los te maken van zijn afkomst. Maar zij woont daar nog. Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen?

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten. Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras.

In de hoofdrollen zijn Tijn Docter, die eerder de hoofdrol speelde in de speelfilm ‘Ik Omhels Je Met Duizend Armen’ en Anne Chris Schulting, die met haar fotogenieke expressie veel betekenis kan leggen in klein spel, te zien.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl