Leren beeldhouwen of boetseren?

Foto: Jeroen Spijker

Als je met de gedachte rondloopt om zelf iets te maken in klei of steen, dan kun je overwegen om te kiezen voor een cursus.

Voor beginners die nog nooit met klei hebben gewerkt is het een openbaring om iets drie-dimensionaal te maken. Je maakt als het ware 20 tekeningen vanuit alle mogelijke hoeken die je samen laat vallen tot een geheel. Als je bijvoorbeeld al ervaring hebt met tekenen of schilderen dan zul je merken dat het je meteen aardig goed afgaat.

Jeroen Spijker heeft inmiddels vele leerlingen de beginselen van het boetseren bijgebracht. In essentie gaat het vooral om goed kijken. Verhoudingen leren zien en durven te verbeteren is de basis. Na enkele werkstukken zal je verbaasd zijn over de eigen resultaten. Als je gegrepen wordt door het vormgeven in klei is het een bron van plezier en genoegen voor jaren. Ook musea en galeries gaan voor je leven. Er gaat een wereld voor je open.

Sommige mensen zijn echt beeldhouwers; de uitdaging van de steen en het beeld uit de steen halen is hun grote passie. Hiervoor zijn technieken die tot een goed en bevredigend resultaat leiden. Vaak is het aan te raden om met een schets in klei te beginnen om te weten wat de vorm wordt. Soms is het een proces naar het zoeken van de perfecte abstracte vorm. Je gaat steeds een keuze maken. Docent Jeroen Spijker staat je ter zijde en helpt je de stappen te overzien.

Mocht je interesse hebben, dan kun je donderdagavond 8 februari 2018 starten met de nieuwe cursus beeldhouwen en boetseren van 19 aaneensluitende wekelijkse lessen in ons atelier op Haagweg 4. Wij volgen in principe de schoolvakantiedagen. Je kunt in albast, seleniet, marmer, klei of was werken. De cursus vindt plaats tussen 19.30 uur en 22.00 uur. Een goed resultaat en een gezellige werksfeer gaan hand in hand.

De cursus is bestemd voor beginners en (ver)gevorderden. Ook als je in onze regio woont en naar een van de (Rijks)kunstacademies wilt gaan kan je een speciaal voorbereidend programma volgen.

Naast het gebouw is er de gelegenheid om te parkeren. Aanmelden via: www.jeroenspijker.nl, zie kopje cursussen.