Kaatje Kooij kwetsbaar én stoer in Cloyne

Foto: Theater Ins Blau

Kaatje Kooij is niet bang om het kitscherige binnen het theater op te zoeken en daagde schrijver Tommy Ventevogel uit om echte emoties op papier te krijgen. Dit resulteerde in Cloyne – A Sound of Spaces in Between, een rauwe, muzikale monoloog van een jong theatertalent. Vrijdag 6 april te zien in Theater Ins Blau.

Inhouden uit angst om op je bek te gaan, extremistisch nachtwandelen omdat je gedachten dan pas op gang komen en je ware gezicht niet laten zien omdat dat alleen maar in de weg zit. Cloyne gaat overal doorheen met een wijze eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon. Bij deze monoloog is de taal een instrument zoals iconische punk-sterren hun gitaar behandelen: vals, rauw en op het einde moet alles kapot.

Kaatje Kooij studeerde in 2014 af aan de Toneelschool Arnhem. Ze speelde in meerdere voorstellingen van Moeremans&Sons en NTjong. In 2016 ontving ze de Piket Kunstprijs voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars die een binding hebben met Den Haag.

OT rotterdam maakt voorstellingen die buiten de mainstream vallen. Ook biedt OT rotterdam ruimte en ondersteuning aan zowel jonge als ervaren theatermakers die verlangen naar de vrijheid van een laboratorium.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl