Waargebeurd tragikomisch verhaal over een beiaardier en zijn zoon

Foto: Theater Ins Blau

Over de beiaardier die in een klok veranderde is een multidisciplinaire voorstelling waarin gezocht wordt naar de perfecte samenkomst tussen film, live muziek en theater. Katinka Polderman en JANE Muziektheater zullen het publiek op 7 april meenemen in het verhaal van beiaardier Sjoerd Tamminga.

De voorstelling begint bij de beiaardier, zijn jeugd, zijn liefde voor de muziek en de beiaard die hij later deelt met zijn zoon. Als hij in het bijzijn van Lou Reed A Perfect Day speelt op de beiaard in New York bereikt hij zijn muzikale hoogtepunt. Maar dan wordt de beiaardier gegrepen door een plotselinge depressie die uiteindelijk leidt tot zijn zelfmoord. Na zijn sprong van de kerk moet zijn zoon een manier vinden om zijn rouw vorm en de dood van zijn vader zin te geven. Het verhaal eindigt met de afdaling vanaf de nieuwe klok via de lange wenteltrap naar beneden. Eenmaal weer beneden zien we als we met twee voeten op de grond staan in de kerktoren de goudkleurige klok glinsteren in de zon. Dan klinkt er een versteek vanuit de toren, Perfect Day.

Katinka Polderman vertelt, samen met filmmakers/performers Paul en Menno de Nooijer en componist Jorrit Tamminga het verhaal. Erik Bosgraaf, Izhar Elias en Bart de Vrees ondersteunen met hun live muziek en elektronische klanken de wonderbaarlijke geschiedenis van de klok.

Leidse Schouwburg programmeert in Theater Ins Blau

Omdat de Leidse Schouwburg voor sommige voorstellingen te groot is, maar zij deze toch graag in Leiden zien, hebben ze dit seizoen drie voorstellingen in Theater Ins Blau geprogrammeerd.
Over de beiaardier die in een klok veranderde is er daar één van.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl