Footnotes: Schetsen van ritmische patronen

Foto: Theater Ins Blau

Op donderdag 12 april verwelkomen wij choreograaf Keren Levi in Theater Ins Blau. Gebaseerd op het unieke muziekstuk Crippled Symmetry van de Amerikaans componist Morton Feldman creëerde zij Footnotes. Deze dansvoorstelling is een subtiel verschuivend samenspel van dans, klank en ruimte.

Met Crippled Symmetry schreef de Amerikaans componist Morton Feldman een uniek muziekstuk. Door de gebruikelijke aanwijzingen voor het samenspel achterwege te laten, schiep hij de voorwaarden voor een ‘aftastende’ uitvoering, een zoektocht naar harmonie en synchronie die slechts ten dele kan slagen.

Choreograaf Keren Levi neemt dit principe als uitgangspunt voor haar nieuwste voorstelling Footnotes. Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in de ruimte, een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Componist Tom Parkinson liet zich voor zijn soundscape eveneens inspireren door de principes die ten grondslag liggen aan Crippled Symmetry. Zo ontstaat een broze ordening van beweging, ruimte en klank die langzaam afkalft naarmate de tijd verstrijkt, om via vertraging en verstilling uiteindelijk een vaste vorm te vinden. Een intense ode aan de ‘kreupele’ symmetrie, de imperfectie en de menselijke feilbaarheid.

Voor aanvang van de voorstelling zal er in de foyer een Pre-Talk plaatsvinden met choreograaf Keren Levi. Hierin geeft zij het publiek inzicht in de thematiek van de voorstelling.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl