Hoe leg je de vluchtelingencrisis uit aan een kind?

Foto: Theater Ins Blau

Wat als je onzichtbaar bent voor de rest van het land? Je bestempeld bent met vooroordelen, stigma’s en mensen hun ogen sluiten voor hetgeen wat gaande is. Hosseini neemt je mee in de wereld van een uitgeprocedeerde illegale vluchteling. Op 16, 17 en 18 januari is Hosseini van Renée van Beek, te zien in Theater Ins Blau.

De voorstelling Hosseini is een autobiografische portret van een Nederlandse vrouw die zoekt naar een manier om zich te verhouden tot de woorden die aan haar vriend kleven; vluchteling en illegaal. Samen met hem kreeg ze een zoon, aan wie ze ooit de voorgeschiedenis van zijn vader zal moeten uitleggen. Waarom vluchtte hij? Hoe werden jullie verliefd? En waarom vinden mensen dat hij niet in Nederland mag blijven?

Een voorstelling over hoe hoop te houden in een soms uitzichtloze situatie. Over de eerste keer fietsen, de betekenis van vogels en vrijen onder het bureau van je moeder. Maar bovenal, over de liefde die vrijkomt als je blijft geloven in een goede afloop.

Renée staat met haar voorstelling maar liefst drie keer in Theater Ins Blau, voordat zij het land intrekt. Op woensdag en donderdag zijn de try-outs en vrijdag zal de première van Hosseini plaatsvinden.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl