Burgemeester ontvangt eerste exemplaar

Foto: Gé van Haarlem

Het (symbolisch) eerste exemplaar van de roman De eerste priesteres van Jacqueline Zirkzee is 20 januari jl. door burgemeester Henri Lenferink in de Tuinzaal van De Burcht te Leiden in ontvangst genomen. In de dagen na de lancering verschenen al diverse lovende recensies.

Wat een prachtige en rijk gedetailleerde historische roman is dit! De auteur combineert geschiedkundige elementen met een eigen twist en een beeldende stijl en trekt me zo mee het verleden in. De zinnen en woordspelingen zijn apart en abstract, maar de pijn, angst en het ongeloof van Inanna en Eridu zijn zo realistisch beschreven dat ik helemaal verdwijn in hun wereld…” (In de boekenkast)

Met De eerste priesteres heeft Jacqueline Zirkzee een prachtige historische roman geschreven die op meerdere niveaus te lezen is. Op een geloofwaardige manier beschrijft Zirkzee de rituelen die gebezigd werden.” (Met de neus in de boeken)

In het boek is er een mooi evenwicht tussen mythologie, cultuur en persoonlijke ervaringen van de personages. Alles komt net voldoende aan bod om een interessant boek te creëren waar alle type lezers hun gading in kunnen vinden. Lees je graag boeken over oude culturen, mythologie, verre reizen of romans waar je ook nog iets over kan bijleren? Zoek niet verder en lees De eerste priesteres van Jacqueline Zirkee!” (Samantha’s boekenhoekje)

De eerste priesteres past in de boekenkast naast titels als De stam van de holenbeer van Jean M. Auel.” (bestsellerauteur Geert Kimpen)

‘De geschiedenis begint met de Sumeriërs,’ leerde Jacqueline Zirkzee tijdens haar studie. Dat bleek een leugen. Lang vóór de eerste tempelsteden ontwikkelde zich in Mesopotamië een bijzondere samenleving. Raadselachtige archeologische vondsten brachten de auteur op het spoor van een veel ouder, vergeten tijdperk. Verlengde schedels, merkwaardige beeldjes en een heiligdom op een heuvel van 7500 jaar oud inspireerden haar tot een verhaal over onze vroegste voorouders.

Jacqueline Zirkzee debuteerde in 2001 bij literaire uitgeverij Conserve met Mykene, een epos over de Trojaanse Oorlog. Een groot aantal goed ontvangen romans en verhalen volgde. Ze ontving diverse malen een beurs van het Nederlands Letterenfonds.

Over de romans van Jacqueline Zirkzee:

Knap gedoseerde mengeling van feiten en fictie intrigeert én overtuigt.’ Trouw over Mykene

Een meeslepende roman.’ Leidsch Dagblad over Mykene

Levendige scènes zuigen je het verhaal in.’ HIC over Het boek van Tristan en Isolde

Boeiende hervertelling geeft goed tijdsbeeld.’ NBD Biblion over Het boek van Tristan en Isolde

Sfeervol boek van historica Jacqueline Zirkzee.’ NRC Handelsblad over Het Heksenhuis

Mooi boek! Heerlijk tijdreisje gemaakt.’ Simone van der Vlugt over Het Heksenhuis

Een mooie historische roman.’ de Telegraaf over Reimer

DE EERSTE PRIESTERES, roman, 372 pagina’s, ISBN 978-94-92883-48-3, prijs € 15,-

Reacties

article
13497
Burgemeester ontvangt eerste exemplaar
Het (symbolisch) eerste exemplaar van de roman De eerste priesteres van Jacqueline Zirkzee is 20 januari
https://leiden.nieuws.nl/cultuur/13497/burgemeester-ontvangt-eerste-exemplaar/
2019-01-23T15:40:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2019/01/23153920/aanbieding-aan-Henri-Lenferink-roman-De-eerste-priesteres-van-Jacqueline-Zirkzee-foto-G%C3%A9-van-Haarlem15241.jpg
Cultuur