Hemelse muziek met vette rafelranden bij Instant Love

Photo: Nichon Glerum
Photo: Nichon Glerum
Foto: Theater Ins Blau

Op zaterdag 2 februari slepen Via Berlin en het Cello Octet Amsterdam je mee in maatschappelijk theatraal muziekstuk Instant Love. De voorstelling over een charmante pooier en zijn prooi is te zien in Theater Ins Blau.

Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog de wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke.

Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het Cello Octet Amsterdam; Lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden.

Instant Love is het tweede deel van een beeldend muziektheaterdrieluik, gemaakt door Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam, over de obsessieve hunkering naar onmiddellijke bevrediging van onze behoeftes, waarvoor alles moet wijken. Instant Happiness was de eerste voorstelling van het drieluik, over de (westerse) vraag naar wegwerkmode voor bodemprijzen.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl