Sterke vrouwen in straffe tijden

Foto: Theater Ins Blau

Een Parisienne en haar gevolg, geven zich bloot in een aangrijpend dansconcert gebaseerd op emotioneel, oprecht dagboekverslag van de aanslagen in de Bataclan.

Jens van Daele | Burning Bridges laat op 21 februari met de voorstelling Nachthexen II: La Parisienne, sterke vrouwen in straffe tijden zien in Theater Ins Blau.

“La Parisienne” – het vervolg op het succesvolle deel I “Jeanne” – is een multidisciplinaire voorstelling, gebaseerd op een persoonlijk verslag van de Parijse Cécile Lassonde. Cécile is danseres bij Jens van Daele | Burning Bridges en bevond zich in haar thuisstad tijdens de aanslagen in theater “Bataclan”, op 13 november 2015.

Van Daele heeft haar die nacht gevraagd om de straten van Parijs op te trekken en de sfeer van de stad en haar bevolking te proeven. Gevoelens van wanhoop, angst, ongeloof, walging en razernij vermengen zich met moed, trots, strijdbaarheid en tristesse wanneer ‘La Parisienne’ met haar gevolg door de beregende straten van een geslagen Parijs struint. Deze voorstelling is niet bedoeld als politieke of religieuze stellingname. Het gaat over wat deze gruwelijkheden met een mens doen en is zeker ook een eerbetoon aan alle slachtoffers overal ter wereld. La Parisienne is ‘the window to the world’.

“Sterke vrouwen in straffe tijden” is het motto van de NachtHexenreeks, waarvan nu deel twee in aantocht is. De creaties zijn gebaseerd op het angstaanjagend succesvolle, Russische nachtbommenregiment uit de Tweede Wereldoorlog die – van piloten tot technici – uit louter vrouwen bestond. Als het aan Van Daele ligt, zullen er nog vele uitingen onder deze paraplu gaan volgen. Idealiter haken ook andere kunstenaars en artiesten aan bij deze golf, waarin er een directe ode wordt uitgebracht aan de kracht van de vrouw!

Jens van Daele | Burning Bridges

Krachtige dans, emotioneel theater op zinderende live muziek, dat is wat je kunt verwachten van een productie van Jens van Daele | Burning Bridges. Het wisselende, internationale collectief is twaalf jaar succesvol in binnen- en buitenland. “Ik zie mijn werk als krachtig, ongepolijst en poëtisch. Mijn startpunt is nooit abstract. Voor zomaar een mooi ballet moet je niet bij mij zijn. Ik werk steeds vanuit een emotie, een verhaal of een thema dat me boeit. Vanuit mijn onderbuik ga ik aan de slag met mijn instincten, intuïtie, associaties… om die tenslotte te abstraheren naar een danstaal die technisch veeleisend en krachtig is.”

Reserveringen www.theaterinsblau.nl