Annet Malherbe en Paul R. Kooij tonen littekens in onze samenleving

Foto: Theater Ins Blau

Zij die de Tweede Wereldoorlog beleefd hebben, zijn een uitstervende soort. Nieuwe oorlogen, nieuwe Nederlanders en nieuwe verhalen maken de vraag urgenter dan ooit: waarom herdenken wij en wat herdenken we precies?

Met “In Vrede” laten Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers & Armand Rosbak zien hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog van invloed zijn op onze samenleving.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart om 20:30 uur zal de voorstelling van BERG&BOS – het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos – voor de allereerste keer te bewonderen zijn in Theater Ins Blau. In In Vrede ontdekt een man op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit zo de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jonge man raakt in paniek door de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Ayham, net gevlucht en op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

In Vrede slaat een brug tussen vroeger en nu. Het bevraagt in hoeverre we het motto ‘Dit nooit meer’ dat uit de oorlog voortkwam ook echt aan het waarmaken zijn. Bemachtig snel je ticket voor 8 of 9 maart en wees de eerste die de voorstelling te zien krijgt.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl