Festival van het Andere Theater

Foto:

Theater Ins Blau en Theater de Generator organiseren drie daags festival: Het Festival van het Andere Theater. Met voorstellingen van o.a. Nineties Productions, RIGHTABOUTNOW, House of Vinyard heeft Leiden er een spraakmakende 3-daagse theaterbelevenis bij.

Op 30, 31 mei en 1 juni zal de eerste editie van het Festival van het Andere Theater (FAT) in Leiden plaatsvinden. Het festival brengt hiermee uniek theater, performances, belevenissen, projecten, experimenten en installaties naar de sleutelstad. Met verschillende binnen- en buitenlocaties in de stad worden er naast Theater Ins Blau en Theater De Generator ook onverwachtere plekken aangedaan. Zoals: Het Rembrandtpark, het APAC-gebouw naast de Hortus, de Haarlemmerstaat, de studio van Tribes Yoga & Dance en The Red Carpet Lounge. De organisatie maakte onlangs de volledige programmering bekend met zowel sterke landelijke theatergezelschappen als lokale performers: PS | Jong en DansBlok Leiden.

Club RIGHTABOUTNOW

De dynamische, multidisciplinaire ‘theatre-meets-club’ ervaring. Tijdens deze theatrale clubavond wordt Theater Ins Blau overspoelt met de urban performing arts in al haar vormen: live artiesten, dansers, dichters en DJ’s die een vleugje van hun eigen werk laten proeven. Tot diep in de nacht wordt er verdieping gezocht, in allerlei nieuwe vormen van theater.”

HOUSE OF VINYARD & DansBlok Leiden – Voguing workshop en performance

Voguing is een dansstijl dat gekenmerkt wordt door modellenposes en catwalk loopjes. Deze fascinerende dansstijl is ontsproten uit de Amerikaanse LHBT community van de jaren ‘70 en is een begrip aan het worden in Europa. De stijlen zijn ontstaan vanuit een zoektocht naar identiteit en nood aan zelfexpressie bij onderdrukte homo’s, biseksuelen en transgenders in New York en Los Angeles. Speciaal voor het FAT organseert House of Vinyard met DansBlok Leiden een workshop en performance Voguing.

Nineties Productions – Noir

In leegstaande kantoorpanden creëert nomadisch theatercollectief Nineties Productions een voorstelling vol dystopische acts, muzikale déjà vu’s en personages die lost in translation zijn in een technological future nightmare. Nineties ziet een thematische overeenkomst tussen de onrustige tijd waarin we nu leven en de film noir.

Verder zijn er performances van Fazle Shairmahomed, Katja Heitmann, Merel Smit, PS | Jong, Third Space en Emma Buysse.

Het volledige programma is te zien op www.fatleiden.nl.