Jacqueline Zirkzee presenteert nieuw project

Foto: Jacqueline Zirkzee

Schrijf je boek in 1 jaar is een boek met adviezen, tips en oefeningen die schrijvers helpen bij het schrijven, uitgeven en promoten van hun boek. Het boek is geschreven door de schrijvers van de succesvolle Schrijfkalender 2018, drie experts uit het boekenvak: Jacqueline Zirkzee, Michelle Shanti en Jet Hoogerwaard.

Het idee voor het boek ontstond iets meer dan een jaar geleden toen de schrijvers, die met elkaar verbonden zijn via hun werkzaamheden voor uitgeverij Paris Books, op een korte werktrip naar Parijs waren. Het succes van de Schrijfkalender kwam ter sprake. Jacqueline: “De reacties hierop waren onverminderd positief, er was één maar… Na het verstrijken van 2018 zouden de tips uit de scheurkalender uiteengevallen zijn tot een losse berg papiertjes. Dus besloten we in Parijs onze kennis over het schrijf- en uitgeefproces in boekvorm te gieten.”

Fantastisch hulpmiddel voor iedere schrijver

De drie auteurs werkten bij terugkomst in Nederland hun ideeën uit om deze samen om te vormen tot het uiteindelijke manuscript. Jacqueline Zirkzee is geboren in Oegstgeest en woonachtig in Leiden.

Michelle: “In het boek konden we veel meer diepgang brengen dan in de Schrijfkalender, daar was nu de ruimte voor. Het bleek ook een groot voordeel te zijn dat we elkaar enorm versterken en aanvullen, ieder vanuit onze eigen expertise en kracht. Dat maakt Schrijf je boek in 1 jaar een fantastisch hulpmiddel voor iedere schrijver.”

Half mei konden Jacqueline, Michelle en Jet hun boek in handen houden, nog geen jaar nadat het idee ervoor was ontstaan. Jet: “Zo hebben wijzelf bewezen dat het écht kan, je boek binnen één jaar schrijven en uitgeven! Schrijf je boek in 1 jaar gaat hopelijk heel veel auteurs helpen bij hun schrijfproces.”

Schrijf je boek in 1 jaar, schrijftips voor alle seizoenen, 275 blz., uitgeverij Paris Books, ISBN 978-94-928-8354-4, prijs € 20,-, is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. Verschijningsdatum: 24 mei 2019