Leidse scholieren starten “Red Onze Aarde”

Foto: Red Onze Aarde

Leidse scholieren van het Bonaventura College Mariƫnpoelstraat zijn een initiatief gestart om samen met andere jongeren op te komen voor het klimaat en de leefomgeving op onze aarde.

Op de website die zij onlangs hebben geopend staat geschreven: “Het initiatief Red Onze Aarde (Save Our Earth NL) is ontstaan uit een aantal inspiratiebronnen en het besef van de noodzaak om iets te gaan doen om onze planeet leefbaar te houden voor de toekomst. De inspiratiebronnen zijn de prachtige natuur en vele mooie plaatsen op aarde zoals we die (nog) kennen, de oproep van Jan Terlouw en de recente ‘tweede waarschuwing voor de mensheid’ van wetenschappers over de hele wereld. Wij, de jongeren, komen in vreedzame opstand en strijden met woorden en goede daden voor onze toekomst.”

Initiatiefneemster Marjolein zit in 3V op het BonaventuraCollege in Leiden. Zij heeft een project gedaan waarbij ze een satelliet om de Plastic Soup op te sporen, heeft bedacht. Ze doet op de website en in de social media een oproep aan andere scholieren en studenten om mee te doen. Een van de doelstellingen is om een Burgerinitiatief op de agenda van de Tweede kamer te krijgen

Iedereen die wil meedoen kan mailen naar [email protected]. Het initiatief is de volgen op Facebook en Twitter.