Proef de natuur in Polderpark Cronesteyn

Foto: Daphne STRUINT

Het voorjaar hangt dit jaar al vroeg in de lucht. Dit betekent dat er in de natuur weer heel wat valt te smikkelen en smullen. Van jonge knoppen, tot verse blaadjes en bloemetjes.

Daarom organiseert Daphne STRUINT op zondag 14 april van 10.00 – 12.00 uur een wildplukwandeling met proeverij in het Leidse Polderpark Cronesteyn. In twee uur tijd leer je wat je, met respect voor de natuur, kunt oogsten uit het wild. Ook mythes en verhalen over eetbare natuur komen aan bod. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een proeverij van wildpluk-hapjes.

Wist je dat vogelmuur in het Engels ‘chickweed’ heet omdat kippen er zo gek op zijn, maar dat wij ook het sappige blad en de eiwitrijke zaadjes door de salade kunnen mengen? Dat smeerwortel snel wondjes heelt, maar dat van de jonge scheuten ook soep te maken is. Dat het eetbare daslook heel makkelijk te verwarren is met de giftige lelietjes van dalen, maar dat door een truc je de twee uit elkaar kunt houden? Tijdens de wildplukwandeling van Daphne STRUINT komen er vele weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod. Daphne: “Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen.”

Prijs: € 20,00 per persoon, kinderen vanaf 6 jaar: € 6,00. Graag van tevoren aanmelden via: [email protected]

Meer informatie is te vinden op www.struin.info of via Facebook: @Daphnestruint