Vuurwerkvrije zones in Leiden geldt voor de parken

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

De gemeente Leiden heeft voor de jaarwisseling 2017/2018 wederom vuurwerkvrije zones aangewezen. Het gaat om alle Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden rond de Oostvlietpolder en het gebied rondom Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.

Het doel van de maatregel is om gevaar, schade en overlast van vuurwerk te voorkomen en om mensen en flora en fauna in de parken te beschermen. Leiden heeft het aantal vuurwerkvrije zones uitgebreid te opzichte van vorig jaar uitgebreid. Voorgaande jaren heeft het vuurwerkverbod een preventieve werking gehad. Het afsteken van vuurwerk op andere plekken in de stad waar geen verbod geldt, is alleen toegestaan op oudejaarsavond tussen 18.00 uur en 02.00 uur ’s nachts.

Aanpak zwaar illegaal vuurwerk

Ook dit jaar krijgt de aanpak van het afsteken en opslaan van zwaar, illegaal vuurwerk in de aanloop naar en tijdens de jaarwisseling weer extra aandacht, omdat het zeer gevaarlijk en hinderlijk is.

Meld illegaal vuurwerk en gevaarlijke situaties bij de politie

Wanneer het vermoeden bestaat dat iemand in het bezit is van illegaal vuurwerk of wanneer het afsteken van vuurwerk tot overlast leidt, worden inwoners verzocht dit te melden bij de politie (0900 8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Bij gevaarlijke situaties moet altijd 112 worden gebeld.