Nieuw Stadskantoor weer stap dichterbij

Contractondertekening verbouwing nieuw Stadskantoor van gemeente Leiden door (v.l.n.r.) Adrian Los, directeur Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Leiden en Martijn du Prie, directeur van du Prie bouw & ontwikkeling.
Foto: gemeente Leiden / Buro JP

Vanaf volgend jaar gaat de gemeente Leiden alle publieke diensten (burgerlijke stand, paspoorten, vergunningen etc.) aanbieden op het Stadskantoor. Hiervoor wordt het moderne gebouw LEVEL, vlak bij het centraal station, geschikt gemaakt.

In het gebouw Level worden een deel van de begane grond en de vier verdiepingen erboven onder handen genomen. De aanbesteding voor deze verbouwing is gewonnen door du Prie bouw & ontwikkeling. Zij gaan eind april beginnen; naar verwachting is de verbouwing eind 2019 klaar en opent het nieuwe Stadskantoor begin 2020 zijn deuren.

Voorbereidingen verbouwing

De voorbereidingen voor de interne verbouwing vinden in de komende weken plaats. Bewoners en organisaties in het stationsgebied worden geïnformeerd over de planning en bouwwerkzaamheden tijdens een informatiebijeenkomst. De verbouwingswerkzaamheden vinden volledig inpandig plaats, waarbij de ruimtes worden heringericht naar een kantooromgeving en publieksfunctie, inclusief de daarbij benodigde voorzieningen.

Eigentijdse en duurzame huisvesting

De gemeente Leiden kiest voor eigentijdse en duurzame huisvesting. Het huren van een leegstaand, relatief nieuw pand biedt de gemeente de mogelijkheid om flexibeler met huisvesting om te gaan. Daarnaast is het Stadskantoor straks een moderne, prettige werkomgeving voor medewerkers gericht op samenwerking met en voor de stad.

Contractondertekening verbouwing nieuw Stadskantoor van gemeente Leiden door (v.l.n.r.) Adrian Los, directeur Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Leiden en Martijn du Prie, directeur van du Prie bouw & ontwikkeling.

Stadhuis

Nadat de medewerkers van het stadhuis naar het Stadskantoor verhuisd zijn, kunnen de verbouwingswerkzaamheden van het stadhuis beginnen. Deze duren naar verwachting anderhalf jaar. Ook het stadhuis wordt geschikt gemaakt voor flexibel en samenwerkingsgericht werken en om optimaal en duurzaam in te kunnen zetten als werkplek voor ambtenaren. Het stadhuis blijft in gebruik als ‘het huis van de democratie’, trouwlocatie en ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers en bestuur.