Officiële heropening Haarlemmerstraat

Foto: Gemeente Leiden / Buro JP

Afgelopen weekend zijn de Haarlemmerstraat en de Lange Mare officieel heropend. Op zaterdag 17 maart is de heropening gevierd in het bijzijn van wethouder Paul Laudy. Het nieuwe zitelement, dat op de splitsing van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare staat, is door wethouder Laudy onthuld.

Wethouder Paul Laudy: “Ik ben trots op het resultaat. De Haarlemmerstraat en de Lange Mare hebben nu een eigen gezicht gekregen en hebben een inrichting die past bij onze mooie historische binnenstad. Je kunt hier nu winkelen in één van de mooiste straten van Leiden.”

Heropening Haarlemmerstraat en Lange Mare

Met de herinrichting hebben de Haarlemmerstraat en de Lange Mare weer een eigen, Leidse identiteit gekregen. Na een goede samenwerking met de ondernemersvereniging, de bewonersorganisatie, de winkeliers, verschillende gehandicaptenorganisaties en de aannemer zijn de Haarlemmerstraat en de Lange Mare nu heropend.

Met een straat van gebakken klinkers, een natuurstenen stoep en de Leidse lantaarn heeft de grootste winkelstraat van Leiden weer de uitstraling die past bij de historische binnenstad. Het nieuwe zitelement heeft een led lijnverlichting rondom, zodat het ’s avonds een mooi verlicht object is. De kleur van de verlichting benadert de kleur van de Leidse lantaarn. Ook de Lange Mare is heringericht en is een groen rustpunt in de binnenstad geworden.