Evenementenkalender 2 en 3 oktober 2018 ligt ter inzage

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Het college heeft de evenementenkalender 2 en 3 oktoberviering 2018 vastgesteld. Deze evenementenkalender komt tot stand op basis van reserveringen van organisatoren.

De reserveringen zijn getoetst aan het evenementenbeleid 2013-2018. Onderdeel van het afhandelingstraject is het ter inzage leggen van de uiteindelijke aanvraag voor een evenementenvergunning voor het indienen van reacties.

De kalender wordt dit jaar later vastgesteld dan andere jaren, omdat er ook dit jaar een oplossing voor Leidens Ontzet moest worden gevonden. Door het wegvallen van de Garenmarkt heeft de 3 October Vereeniging moeten uitzien naar een andere locatie voor de Muziekavond op 2 oktober, het Minikoraal, de Pleintaptoe en het Straattheater. Het Minikoraal en de Pleintaptoe zullen plaatsvinden op het terrein van sportvereniging Trigon aan de Cronesteinkade. Het Straattheater zal georganiseerd worden in het Van der Werfpark of de Doezastraat. Dit jaar zal de 3 October Vereeniging een programma op 2 oktober op de Kaasmarkt organiseren. Vanwege de veiligheid in de stad is het noodzakelijk om de Kaasmarkt als extra evenementenlocatie ter beschikking te stellen om een te grote concentratie bezoekers op andere plekken in het centrum te voorkomen. De wijkverenigingen worden betrokken in het traject van de evenementenvergunning.