3 October Vereeniging op zoek naar ontwerp voor Grote Optocht

Foto:

Voor de vierde keer organiseert de 3 October Vereeniging de Praalwagenontwerpwedstrijd. Vriendenclubs, collega’s, families, straten, wijken, verenigingen, scholen en andere sociale dwarsverbanden worden uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een Praalwagen op 3 oktober 2019.

Het winnende ontwerp wordt écht uitgevoerd en rijdt tijdens Leidens Ontzet in de Grote Optocht mee. Het mooiste, origineelste en best uitvoerbare ontwerp zal daadwerkelijk worden gebouwd en geschikt gemaakt voor de Grote Optocht 2019. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van de Jonge Rembrandt. Inschrijven voor de wedstrijd kan door een ontwerp in te sturen via het wedstrijdformulier op www.3october.nl/wedstrijd.

Een geschikte inzending bestaat uit een tekening op maximaal A3-formaat en een schriftelijke omschrijving van de praalwagen en de daarbij behorende figuranten. Je mag ook een foto van een ontwerp of maquette insturen. Hoe uitgebreider en gedetailleerder je ontwerp, hoe meer kans je hebt om te winnen. Inschrijven kan tot en met 23 april 2019.

Jonge Rembrandt

De 3 October Vereeniging draagt de Praalwagenontwerpwedstrijd dit jaar op aan één van Leidens beroemdste zonen: Rembrandt. In Leiden stond zijn wieg en in onze stad ontwikkelde hij zich tot de beroemde schilder die hij later zou worden. Daarmee sluit de Praalwagenontwerpwedstrijd van de 3 October Vereeniging aan bij het Rembrandtjaar 2019.

Tijdens de jaarvergadering van de 3 October Vereeniging op 10 mei zal de winnaar van de Praalwagenontwerpwedstrijd bekend worden gemaakt. Vorig won de Leidse brandweer deze wedstrijd met een praalwagen die de Leidse stadshuisbrand van 1929 als onderwerp had.

Meer informatie? Kijk op www.3october.nl