Woningbouw Klaverweide-Westwoud komt dichterbij

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

De gemeente Zoeterwoude is de aanbestedingsprocedure voor de selectie van een marktpartij voor het project Klaverweide-Westwoud gestart.

De aanbesteding zal plaatsvinden door middel van een Nationale- niet openbare aanbesteding. De eerste fase van de aanbesteding is 29 maart jl. gepubliceerd op TenderNed.

Klaverweide-Westwoud

Het project Klaverweide-Westwoud valt onder het grotere project Bloemenweide. Hierin wordt een zorginstelling herbouwd, komen sociale huurwoningen en appartementen en komt een Brede School. Ook op de vrijkomende schoollocaties Klaverweide en Westwoud zijn in het project Bloemenweide woningen gepland.

Wat komt er?

Er worden twee percelen grond door de gemeente aangeboden. Hoe de woningbouw er precies uit komt te zien, is tot op zekere hoogte aan de ontwikkelaar(s). De gemeente geeft in de aanbesteding kaders mee waarbinnen de ontwikkelaar(s) moet blijven.

Duurzaam bouwen en biodiversiteit

In het coalitieakkoord is duurzaamheid een belangrijke speerpunt van de gemeente Zoeterwoude. Ook landelijk worden de eisen voor duurzaam bouwen steeds verder aangescherpt. In het project Klaverweide-Westwoud wil de gemeente haar groene en duurzame imago handen en voeten geven door het project met sterke kaders en voorwaarden in de markt te zetten. Van de ontwikkelaar(s) wordt verwacht dat zij komen met een zo duurzaam mogelijk ‘gasloos’ plan (duurzaam in de breedste zin van het woord). Verder wordt de omgeving zodanig ingericht dat deze een positief effect heeft op de lokale biodiversiteit en het lokale binnenstedelijke klimaat. Ook zal het plan aansluiten op de ontwikkelingen in de omgeving op het gebied van biodiversiteit.