Meedoen aan de Halve van Katwijk?

Foto: Halve van Katwijk

Het is nog mogelijk om nog online in te schrijven voor één van de hardloop- of wandelafstanden van de Halve van Katwijk die zaterdag voor de 36e keer wordt georganiseerd.

Zaterdagochtend is op de start/finishlocatie ook nog een mogelijkheid tot inschrijven. In verband met de verwachte drukte wordt aangeraden om donderdag nog online in te schrijven zodat zaterdagochtend slechts het startnummer afgehaald hoeft te worden.

Bij zowel het hardlopen als het wandelen kan worden gekozen uit vier afstanden: 5, 10, 15 en 21.1km. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is deelname aan de Kidsrun en de wandelafstanden gratis. Daarnaast wordt ook weer een Businessrun gehouden.

De start van de hardloopafstanden vindt dit jaar voor het eerst gespreid plaats. Om 12.00u starten de hardlopers van de 15km en halve marathon. Om 12.15u. starten de lopers van de 5km en 10km. De Kidsrun en de wandelafstanden starten in de ochtenduren.

Zodra het startschot is gevallen, gaan de deelnemers aan de hardloopafstanden via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen. Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens een stukje door het Panbos leidt. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Op de start/finishlocatie op de Boulevard van Katwijk (nabij de Vuurbaak) kan zaterdagochtend vanaf 8.30u worden ingeschreven voor de wandelafstanden en vanaf 10.00u voor de hardloopafstanden.