Henk Hannemann jubileert en exposeert in ARS

Foto: ARS

Van 15 tot en met 30 december viert Leidenaar Henk Hannemann zijn eerste jubileum als kunstenaar in ARS, Pieterskerkgracht 9a in Leiden. De afgelopen vijf jaar waren zijn collages en assemblages (“kistjes”) te zien op tientallen kleinschalige exposities en kunstmarkten.

Maar zijn werk werd ook geselecteerd voor exposities in Oostende, het Stedelijk Museum in Schiedam en het Haags Gemeentemuseum.

Voor zijn collages maakt hij gebruik van oude bladen en boeken en zijn assemblages kunnen het best omschreven worden als kleine kistjes of altaartjes van afgedankte spullen die de tand des tijds hebben doorstaan. Hannemann zelf omschrijft zijn creaties als werken van Weemoed en Verlangen.

Tijdens de expositie in ARS zal er veel nieuw werk zijn maar er wordt ook een zaal ingericht met meer dan honderd kunstwerken van de afgelopen vijf jaar. Op zondag 16 december om 16.00 uur opent Hannemann op luchtige wijze de expositie door in te gaan op zijn werk en de afgelopen jaren. Op 30 december om 16.00 uur sluit Theo Sieben de tentoonstelling. Theo Sieben is een veelgevraagd sessiemuzikant en speelde met Jelle Paulusma, Ellen ten Damme, Hennie Vrienten en Douwe Bob. Hij verzorgt een akoestisch optreden in ARS met blues, gospel en americana.