Aan de slag voor een prachtig Zoeterwouds landschap

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Zoeterwoude heeft een prachtig landschap met oer-Hollandse karakteristieken en elementen. Knotbomen, leibomen, houtsingels, geriefhoutbosjes, fruitboomgaarden, houten hekken. De gemeente wil dit eeuwenoude landschap behouden en versterken.

Daarom kunnen agrariërs en particulieren uit het buitengebied subsidie aanvragen voor het aanleggen of herstellen van streekeigen bomen, planten en landschapselementen.

Regel nog dit jaar uw subsidie Sinds de start van de stimuleringsregeling ’Herstel en aanleg streekeigen landschapselementen’ in 2004 zijn al veel elementen hersteld of aangelegd. Maar er zijn nog genoeg plekjes in Zoeterwoude die wel een opknapbeurt of nieuwe beplanting kunnen gebruiken. In 2018 is er nog geld beschikbaar. Zorg dan wel dat uw aanvraag nog dit jaar is goedgekeurd en de werkzaamheden voor april 2019 zijn uitgevoerd. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld totdat het budget op is. Dus vraag snel uw subsidie aan!

Hoe werkt het?

Agrariërs en particulieren uit het buitengebied kunnen subsidie aanvragen door het aanvraagformulier stimuleringsregeling ‘ Herstel en aanplant streekeigen landschapselementen 2017-2018’ in te vullen. De regeling vergoedt:

  • 75% van de aanplantkosten
  • 100% van de arbeidskosten
  • 100% van de plankosten (indien van toepassing)
  • tot een maximum van 2.500,- euro per aanvraag

Alleen aanvragen voor nieuwe elementen/activiteiten zijn mogelijk. Na gebruik van de regeling moeten aanvragers het landschapselement zelf onderhouden.

Bekijk de stimuleringsregeling ‘Herstel en aanplant streekeigen landschapselementen’ voor de voorwaarden, de aanvraagprocedure, het aanvraagformulier en een lijst met te subsidiëren elementen. U vindt de regeling op www.zoeterwoude.nl/stimuleringsregeling.

Ideeën nodig?

Wilt u inspiratie opdoen hoe u zelf aan de slag kunt om het landschap van Zoeterwoude te versterken? Bekijk het beeldkwaliteitplan Zoeterwoude of de folder ‘Inspiratiebron voor een mooi landschap’ (samenvatting beeldkwaliteitplan) op www.zoeterwoude.nl/stimuleringsregeling.